In de tweede helft van 2021 is het project aanpak wachttijden vanuit de GRJR gestart. Hierbij lag de focus op opdracht E: ambulante specialistische jeugdhulp. Aanbieders hadden te maken met een opnamestop vanwege het bereiken van de budgetplafonds. Door de extra middelen van VWS en daarmee de verhoging van de budgetplafonds konden aanbieders extra personeel aannemen. De aanpak is in het afgelopen jaar uitgebreid naar de opdrachten B (opname) en C (langdurig verblijf).
Naast de inzet van extra middelen is ook ingezet op betere onderlinge samenwerking van zorgaanbieders. Door deze interventies is de gemiddelde wachttijd op ambulante specialistische hulp bijna gehalveerd en is daarmee gedaald naar gemiddeld 14 weken, hetgeen gelijk is aan de Treeknorm (aanvaardbare wachttijd). 
In 2022 is de pilot inzet POH GGz Jeugd vroegtijdig gestopt vanwege het vertrek van de praktijkondersteuner en doordat de ontstane vacatureruimte helaas niet opgevuld kon worden. De inzet van de POH GGz Jeugd werd door zowel de gemeente als de huisarts als meerwaarde gezien, doordat kinderen door de POH GGz zelf geholpen konden worden of doordat ze gerichter doorverwezen konden worden naar specialistische GGz. Hierdoor is het aantal verwijzingen afgenomen. In 2023 wordt een vervolg gegeven aan de pilot en deze wordt uitgebreid van 1 huisartsenpraktijk naar 3 huisartsenpraktijken. Tevens wordt het aantal uren uitgebreid en wordt ingezet op het aangaan en onderhouden van contacten met netwerkpartners.   
Het aantal cliënten dat in 2022 gebruik heeft gemaakt van het lokaal gecontracteerde zorgaanbod en/of een PGB is licht gedaald. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat een aantal hulpvragen door de wijkteammedewerkers Preventie en Ondersteuning zijn opgepakt in plaats van dat cliënten zijn toegeleid naar 2e lijns jeugdhulp.